500 miljoen jaar klimaatverandering
Uitnodiging Klimaatlezing

U bent van harte welkom bij een buitengewoon boeiende lezing over de wetenschap omtrent 500 miljoen jaar klimaatverandering:

  • op woensdag 20 februari 20.00 uur,
  • in Wijkcentrum De Doorkijk, Langstuk 2, 6651 HZ Druten.
  • Toegang gratis.

Hoewel het niemand kan zijn ontgaan dat de wereld een klimaatprobleem heeft en dat er op verschillende bestuursniveaus plannen worden gesmeed om er iets aan te doen, is er wellicht toch behoefte aan wat meer inzicht in de aard van het klimaat.

Was er niet altijd al klimaatverandering? Wat maak een graadje meer of minder uit? Is het niet gewoon een speling der natuur? Waarom zou een beetje warmer niet gewoon lekker zijn? Hoe valt het te rijmen dat de temperatuur in Noord Amerika nu juist 40 graden onder nul is? Zal het onze tijd wel duren? Is het geen hype? Is de wetenschap wel voldoende zeker? Kunnen we niet gewoon de dijken nog wat ophogen?.

De avond was aanvankelijk bedoeld voor alle wethouders, raadsleden en partijbesturen van de regio. (De uitnodiging die naar hen is uitgegaan, kunt u op onze website vinden) Omdat het aantal aanmeldingen minder is dan waarmee we hadden gerekend, hebben we nog enkele plaatsen beschikbaar.

Wij verheugen ons op uw komst.